5651 sayılı kanunun gereği olarak kamuya açık alanlarda kablosuz ağ hizmeti veren oteller, eğitim kurumları, cafeler ve diğer tüm benzer işletmeler/kurumlar ve hatta ticari bir amaç olmadan dahi olsa çalışanlarına ve misafirlerine kablolu veya kablosuz toplu internet hizmeti sunan tüm işletmeler ve kamu kuruluşları, kullanıcılarının internet erişim bilgilerini kayıt altına almak ve saklamak ile yükümlüdürler.

Hospot çözümleri ile sizin için özelleştirilmiş karşılama ekranı oluşturabilir, birbirinden farklı kullanıcı politika ve kuralları kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Misafirlerin T.C. Numarası yada SMS doğrulma yöntemiyle giriş yapabilir ve 5651 yasa gereği uyumlu LOG tutabilirsiniz.

Loglama bir ağ sisteminde hareketleri kaydeden yapının adıdır. Bir sistemdeki; hataları, yavaşlamaları, akışları ve son kullanıcının yapmış olduğu hareketleri anlık olarak kayıt altına almamıza yarar. Türkiye Cumhuriyeti 5651 sayılı kanunkamuya açık alanlardaki internet sistemlerinde loglama sistemi kullanılmasını zorunlu kılar.

Loglama sistemi kullanılmayan kamuya açık kurumlarda herhangi bir kullanıcının internet ortamında işlemiş olduğu suçtan; suçu işleyen kişinin kaydı tutulmadığı için o kurum sorumludur. İlgili kanuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Menü
Yardımcı Olabilirim
Scan the code